Újabb magyar kislány lett öngyilkos, százak gyászolják Esztert

Hírek Admin Thursday 12th September 2024

Még mindig beszédtéma, hogy egy 16 éves sümegi fiú a társai szekálása miatt a vonat elé vetette magát, máris újabb szörnyű tragédia történt, ezúttal Bács-Kiskun Vármegyében, a háromezer lelkes Vaskúton.

Eszter nem iskolai bántalmazás, hanem szerelmi bánat miatt hozta meg a szörnyű és visszavonhatatlan döntést. Ő már a második tini volt a múlt héten, aki öngyilkos lett.

Mély döbbenet és némaság uralkodik napok óta a Bács-Kiskun vármegyei Vaskúton, ahol szinte mindenki ismerte és szerette azt a nyolcadikos kislányt, aki hétvégén önkezével vetett véget az életének.

A borzalmas tragédia mélyen megérintette a helyieket, akik vasárnap este gyertyagyújtással emlékeztek meg a gyermekről.

Több száz gyertya égett a vaskúti általános iskolában vasárnap este, miután kiderült, hogy Eszter öngyilkos lett Fotó: Facebook
5 nappal a sümegi tragédia után történt az újabb borzalom

Miközben szinte még fel sem fogtuk, hogy egy 16 éves sümegi tini a vonat elé vetette magát társai bántalmazása miatt, újabb tinitragédia történt. Pisti halála után mindössze 5 nappal szánta el magát a vaskúti Eszter a végzetes lépésre. A mindössze 3000 lelket számláló településen hamar arról kezdtek pletykálni az emberek, hogy a lány tragédiájának hátterében is iskolai bántalmazás állhatott, az iskolatársak szülei azonban elejét vették ezeknek a híreszteléseknek, és arra kérték a pletykálkodókat, hogy legyenek tekintettel a gyászoló iskolás társakra, akiknek semmi közük sincs Eszter végzetes cselekedetéhez.

Szerelmi bánat miatt emelt magára kezet a tini
Lapunk úgy tudja, a kislány szerelmi bánat miatt lett öngyilkos, egy 20 éves fiúba szeretett bele. Míg Pisti a vonat elé ugrott, a kislány felakasztotta magát. Információink szerint kamionsofőrként dolgozó édesapja azonosította lánya holttestét.

Iskolája és sportklubja is búcsúzik tőle
A kislány a helyi, vaskúti általános iskolába járt, egyúttal tehetséges sportoló is volt. Dzsúdozott, a Mogyi Bajai Judo Club tagja volt, két héttel ezelőtt Szerbiában, Óbecsén vettek részt egy 8 országot felvonultató nemzetközi dzsúdótalálkozón, ahol a lány serdülő korcsoportban második helyezést ért el.

Itt nézheted meg, hogyan emlékezik rá a sportklubja.

„Nehéz és fájó szívvel búcsúzik tőled minden bajai judoka, kedves Eszti ! Legyen sok-sok örömteli edzésed az égi tatamin!” – írta egy sporttársa. „Nincs még egy olyan tragédia az életben, mint egy gyermek halála. A dolgok sosem jönnek úgy rendbe megint, mint azelőtt” – írta iskolája, a Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola. „Nagyon szeret az egész osztály, Eszter, vigyázz magadra! Már most hiányzol mindenkinek, részvétem az egész családnak” – írta egy ismerős.

Olyan barát is akadt, aki egy verset írt búcsúzásképpen: „Élünk, majd meghalunk. Egyszer igen, máskor már nem vagyunk. Magunk után semmit se hagyunk, S ezt alig fogja fel agyunk. Bár nem én voltam a legjobb barátod, de mégis mélyen megviselt a halálod. Remélem, ott, ahol vagy, az örök békét megtalálod. S remélem, örülsz e versnek, ha látod… Még nem fogtam fel igazán azt, ami történt. Hisz nemrég írtam meg a „történés örvényt.” S ma újra rám ereszkednek a terhek sűrű ködként. De hidd el, soha nem feledünk, örökké velünk élsz emlékként” – írta Virág.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *