Így tartsd melegen a lakást anélkül, hogy vagyonokba kerülne a fűtés!

Érdekességek Admin Friday 13th September 2024

Az alábbiakban néhány olyan kis praktikát mutatunk, ami segít a fűtésszámlát minél alacsonyabban tartani akár hidegebb teleken is:

1.) Egyrészt mivel a fűtőtestek mögötti fal jelentős mennyiségű hőt von el, érdemes ráragasztani alufóliát, annak érdekében, hogy akár kettő-három °C-kal is emelkedjen a hőmérséklet az otthonunkban.

2.) Másrészt amennyiben régi típusú nyílászáróink vannak, érdemes az ablakkeret, valamint az üveg csatlakozási pontjára szilikonos bevonatot tenni, hogy javítsuk a hőszigetelést.

3.) Szerezzünk be párnákat, és tegyük az ablakok és az ajtó elé, hogy csökkentsék a hő kiáramlását.

4.) Sütés után hagyjuk nyitva a sütőt, hogy így a kellemes süteményillaton kívül a kiáramló hő is segítsen fűteni a lakást.

5.) Ne toljunk bútorokat a fűtőtestek elé, hogy azok ne vonják el a hőt.

6.) Vegyünk vastag szőnyegeket minden egyes helységben, nem is gondolnánk, hogy ezzel is csökkentjük a hőveszteséget, ráadásul nem is kicsit: minimum 1 °C-kal is melegebb lesz az egész lakásban.

7.) Ha veszünk egy forró zuhanyt, és a fürdőszobában melegebb van, nyissuk ki a fürdőszoba ajtót, hogy a lakást is átjárja a meleg, és így legalább a fürdőszoba is kiszellőzik, nem penészedik majd be.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *