Nem kórház ,hanem halálgyár! EGY ANYUKA KITÁLALT! NEM SEMMI, AMIT ELMONDOTT!

Hírek Admin Wednesday 11th September 2024

Egy megrendítő történet került napvilágra egy édesanya Facebook-oldalán, aki részletesen beszámol 8 hónapos kislányának tragikus sorsáról. A következőkben az anya eredeti szavait közöljük:

“Egy hosszú és szomorú poszt következik

November 13-án 8 hónapos kislányom égési sérülésekkel került a szabadkai kórházba. Forró víz érte a fejét, határát és mellkasát, testének 18%-a égett meg.

Egy doktor úr javasolta, hogy azonnal Újvidékre kell szállítani a megfelelő ellátás érdekében, de a doktor* szerint nem volt szükség erre, így maradtunk a szabadkai kórházban.

Infúziót kapott vasárnap. Sok próbálkozás után találtak megfelelő vénát, és az infúzió jól működött vasárnap, hétfő reggelig. Evett, ivott, jókedvűnek tűnt.

Azonban az infúziót nem cserélték, ugyanabban a kezében maradt folyamatosan, ami miatt romlott az állapota. Napi egyszer kötözték, fejét napi kétszer kenték be krémmel.

A második napon kamilleteával kezdték tisztítani a fejét. A keze duzzadni kezdett az infúzió helytelen elhelyezése miatt, nem pótolta a sebek által veszített folyadékot.

Fájdalomcsillapítót kapott, de nem hatott, mert nem érte el a vénát.

Sajnos a szájon át adott tej és víz nem volt elegendő. Kedd este szóltam a nővérnek, hogy rosszul van, de nem foglalkoztak vele.

Szerdán reggel a doktor* úgy döntött, hogy mégis Újvidékre visznek minket. Az újvidéki gyermekklinika sebésze azonnali bőrátültetést javasolt.

Sajnos a műtét közben összeomlott kislányom keringése, és egy órán át próbálták újraéleszteni, de sikertelenül. Az orvosok szerint túl későn érkeztünk Újvidékre.

A kislányom, Blanka november 16-án hunyt el. Egy életvidám, erős, mosolygós baba volt.”

Az eset részletei felvetik a sürgősségi ellátás és a kórházi döntéshozatali folyamatok problémáit. Az anya leírása szerint a kezelés késedelme és a nem megfelelő ellátás súlyosbította kislánya állapotát, ami végül tragédiához vezetett. A bejegyzés rávilágít az egészségügyi rendszer egyes hiányosságaira, és felhívja a figyelmet a felelősségvállalás fontosságára az orvosi döntésekben.

Forrás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *